Kaartverkoop via Internet - overzicht activiteiten

 • 25 januari 2021
  2:00 PM - 3:30 PM
  Door: Jaap Tesselaar en Joni Zwart
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Tijdens de Nationale Poëzieweek besteden we op maandag 25 januari volop aandacht aan gedichten. Met zevenmijlslaarzen reizen we hinkstapsgewijs door de wereldpoëzie, en we doen een greep in de nationale poëzieschatkist. Een keur aan dichters en gedichten komt langs. We maken een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie: Wat en wie mag je volgens ons niet missen? En volgens de deelnemers. We proberen een antwoord te vinden op vragen als ‘wat is een gedicht’, ‘wat maakt een gedicht een goed gedicht’, ‘waar moet je op letten als je zelf wilt schrijven’? Ook dagen we de deelnemers van de workshop uit een gedicht te maken, als antwoord op een beroemd Nederlands gedicht (‘Hé Gorter, kan die Mei van jou nou niet wat korter?!). En we sluiten af met de online quiz: Wie weet alles?
 • 28 januari 2021
  7:00 PM - 8:30 PM
  Door: Maria Genova
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Weet jij hoe hackers WhatsApp misbruiken? Herken je welke profielen op Instagram nep zijn? Kun jij 100 verschillende wachtwoorden onthouden? Je hoort deze avond heel veel dingen die je nog niet wist. Geschikt voor iedereen van 9 tot 16 jaar. Ouders zijn ook welkom!
 • 30 januari 2021
  3:00 PM - 7:00 PM
  Door: Zoldertheater
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen 2021 kun je kijken naar de vooratelling Agent en Boef van het Zoldertheater. Niet live maar digitaal. Gratis aanmelden door ouders met hun email adres. Ze krijgen een link gestuurd waarmee ze op zaterdag 30 januari naar de filmvooratelling kunnen kijken tussen 15:00-19:00 uur.
 • 01 februari 2021
  2:00 PM - 3:00 PM
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Zing mee met 'Juf' Rozemarijn! In deze workshop starten we met een korte warming-up van de stem. Daarna zingen we met elkaar bekende liedjes van toen; van de Beatles tot Shaffy en van Doe maar tot Doris Day. Zingen is gezond én is goed voor je humeur. Zing je mee? Wegens groot succes herhalen we deze workshop met nieuwe nummers.
 • 08 februari 2021
  2:00 PM - 3:00 PM
  Door: Arthur Japin
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Op 8 februari is de schrijver Arthur Japin online te gast. In september verscheen Arthur Japins nieuwste boek Mrs. Degas. Arthur vertelt over de totstandkoming van deze roman en hij leest eruit voor. Je kunt Arthur ook vragen stellen.
 • 15 februari 2021
  2:00 PM - 3:30 PM
  Door: Jaap Tesselaar en Joni Zwart
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Ruim 1500 jaar geleden werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. Tegenwoordig staat deze datum in het teken van de romantische liefde. Deze literatuurworkshop is daarom geheel aan het thema ‘liefde’ gewijd. Bekende en minder bekende verhalen passeren de revue. Hoe zat het ook alweer met Orpheus en Eurydice, Tristan en Isolde, Paris en Helena, Julia en haar Romeo? In welke romans vindt een gebroken hart troost en herkenning? Hoe herken je, volgens Jane Austen (die nooit trouwde) een geschikte huwelijkskandidaat? Bij welke schrijvers vind je inspiratie voor een vurige liefdesbrief? De literatuurtips beperken zich niet tot het Europese continent: Haruki Murakami (Norgwegian Wood) en Gabriel García Márquez (Liefde in tijden van cholera) en Nicole Krauss (De geschiedenis van de liefde) komen eveneens aan bod. Daarnaast worden er ook uitstapjes naar toneel, poëzie, muziek en schilderkunst gemaakt.
 • 16 februari 2021
  8:00 PM - 10:00 PM
  Locatie: Online / Vanuit huis
  In deze tweede lezing neemt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je virtueel mee op kunstreis naar Madrid. Madrid werd pas in de zestiende eeuw de hoofdstad van Spanje. Tijdens deze online lezing 'bezoek' je de koninklijke paleizen van Madrid, hoor je interessante anekdotes en zie je een heleboel kunst van de grote Spaanse meesters, zoals Diego Velázquez. Bovendien maak je een uitstapje naar het grote paleis annex klooster El Escorial in de heuvels buiten de stad...
 • 22 februari 2021
  2:00 PM - 3:00 PM
  Door: Trudy van Velsen
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Dansen? In de eigen huiskamer? Ja, dat kan! In deze online dansworkshop gaan we aan de slag met muziek en beweging thuis. De workshop is voor iedereen. Je kunt ook zittend meedoen. Deed je op 4 januari al mee? Trudy studeert nu een andere dans in op andere muziek, dus dans vooral weer mee!
 • 30 maart 2021
  8:00 PM - 10:00 PM
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Fasten your seatbelt en reis mee naar New York! We kunnen niet wachten tot we er weer op uit mogen. Fysiek op reis kan de eerste maanden van 2021 nog niet, maar samen met BureauBoeiend organiseren wij drie virtuele citytrips en bekijken we de kunst in de steden Florence, Madrid en New York. In deze derde lezing neemt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je virtueel mee op kunstreis naar New York. In deze reis naar de overkant van de oceaan komt alle diversiteit en rijkdom van de stad aan de orde.