Kaartverkoop via Internet - overzicht activiteiten

 • 05 oktober 2020
  14:00 - 16:00
  Locatie: Vestiging Beverwijk / In de bibliotheek
  Waarom heet woensdag ‘woensdag’? Welke Noorse schrijver noemt dinsdag ‘de meest overbodige dag van de week’? Waaraan herken je een Scandinavische thriller? Is Peer Gynt een muziek- of een toneelstuk? Met welk personage van Astrid Lindgren voelt u zich het meest verwant? Van oude IJslandse vertellingen tot nieuw talent uit Denemarken en alles dat daar tussen ligt.
 • 10 oktober 2020
  11:30 - 14:30
  Door: Floor Braber
  Locatie: Vestiging Beverwijk / In de bibliotheek
  Ben jij gek op lezen, lijkt het je leuk om anderen te interviewen en wil je graag videoreportages (leren) maken? Meld je dan aan als Biebreporter! We gaan elkaar interviewen over boeken en lezen, maar we gaan ook op pad om bijvoorbeeld boekenwurmen en voorlees(groot)ouders te interviewen. Je leert o.a. filmen, interviewen en presenteren. Leeftijd: 8-12 jaar Wanneer: Zaterdag 10 oktober 11:30 – 14:30 uur Je kunt je voor een of meerdere workshops (gratis) aanmelden. Zie 31 oktober en 21 november. Locatie: Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Belangrijk! • Neem je eigen lunchbox en drinken mee. • De jeugdafdeling in de vestiging Beverwijk, kerkplein 5 is de begin- en eindplek van elke workshop. We zullen ook op pad gaan. • We maken videoreportages van elkaar en van anderen. We laten graag zien wat we doen via onze website en social media kanalen.
 • 17 oktober 2020
  11:15 - 12:15
  Door: Nanneke Bastiaan
  Locatie: Vestiging Heemskerk / Jeugdafdeling
  Voorlezen en knutselen “Hoe Stekie aan zijn naam kwam” Nanneke Bastiaan, de maker van het prentenboek “Hoe Stekie aan zijn naam kwam” leest voor uit haar boek en aansluitend mogen kinderen een egel boetseren. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen gratis meedoen, meld je kind(eren) wel van te voren aan om verzekerd te zijn van een plekje. Ouders mogen uiteraard in de buurt blijven maar kunnen ook gewoon even een uurtje weggaan en de kinderen toevertrouwen aan Nanneke Bastiaan.
 • 31 oktober 2020
  11:30 - 14:30
  Door: Floor Braber
  Locatie: Vestiging Beverwijk / In de bibliotheek
  Ben jij gek op lezen, lijkt het je leuk om anderen te interviewen en wil je graag videoreportages (leren) maken? Meld je dan aan als Biebreporter! We gaan elkaar interviewen over boeken en lezen, maar we gaan ook op pad om bijvoorbeeld boekenwurmen en voorlees(groot)ouders te interviewen. Je leert o.a. filmen, interviewen en presenteren. Leeftijd: 8-12 jaar Wanneer: Zaterdag 31 oktober 11:30 – 14:30 uur Je kunt je voor een of meerdere workshops aanmelden. Zie 10 oktober en 21 november Kosten: gratis Locatie: Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Belangrijk! • Neem je eigen lunchbox en drinken mee. • De jeugdafdeling in de vestiging Beverwijk, kerkplein 5 is de begin- en eindplek van elke workshop. We zullen ook op pad gaan. • We maken videoreportages van elkaar en van anderen. We laten graag zien wat we doen via onze website en social media kanalen.
 • 02 november 2020
  14:00 - 16:00
  Uitverkocht
  Locatie: Vestiging Beverwijk / In de bibliotheek
  Land van sprookjes, legenden en elfen. Land van oorlog en aanslagen. Land aan de rand van de Atlantische Oceaan. Land van armoede, van immigratie. Land met een rijke literaire traditie. Oscar Wilde, Samuel Beckett, James Joyce, Colm Tóibín en Sally Rooney zullen allen de revue passeren. Tijdens deze bijeenkomst besteden we ook aandacht aan Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, het geschenkboek van de ‘Nederland Leest’ campagne.
 • 21 november 2020
  11:30 - 14:30
  Door: Floor Braber
  Locatie: Vestiging Beverwijk / In de bibliotheek
  Ben jij gek op lezen, lijkt het je leuk om anderen te interviewen en wil je graag videoreportages (leren) maken? Meld je dan aan als Biebreporter! We gaan elkaar interviewen over boeken en lezen, maar we gaan ook op pad om bijvoorbeeld boekenwurmen en voorlees(groot)ouders te interviewen. Je leert o.a. filmen, interviewen en presenteren. Leeftijd: 8-12 jaar Wanneer: Zaterdag 21 november 11:30 – 14:30 uur Kosten: gratis Locatie: Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Belangrijk! • Neem je eigen lunchbox en drinken mee. • De jeugdafdeling in de vestiging Beverwijk, kerkplein 5 is de begin- en eindplek van elke workshop. We zullen ook op pad gaan. • We maken videoreportages van elkaar en van anderen. We laten graag zien wat we doen via onze website en social media kanalen.
 • 07 december 2020
  14:00 - 16:00
  Uitverkocht
  Locatie: Vestiging Beverwijk / In de bibliotheek
  De gebroeders Karamazov, Misdaad en straf, Vaders en zonen… Waar begin je met het lezen van de bekende werken uit de Russische literatuur? Wat maakt dat De kersentuin nog met grote regelmaat wordt opgevoerd? En waarom wordt Anna Karenina zo vaak genoemd als favoriete roman? Ook tijdens deze laatste literaire leestafel van dit jaar bespreken we zowel klassiekers als moderne verrassingen.