Kaartverkoop via Internet - overzicht activiteiten

 • 01 maart 2021
  14:00 - 15:00
  Door: Marcel Fraij
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Workshop kijken & doen Kunstenaar Marcel Fraij neemt je mee op ontdekkingsreis door je eigen kamer, huis of appartement. Met nieuwe ogen laat hij je kijken naar alledaagse spullen. Nu we al zolang thuis zitten, hebben we alles in huis wel gezien. Maar is dat wel zo? Je kunt namelijk altijd opnieuw, met nieuwe ogen, naar je vertrouwde omgeving kijken. Een leuke afwisselende workshop waar Marcel voorbeelden laat zien hoe kunstenaars daar mee omgaan en wat de natuur (het prieelvogeltje) doet. Maar we gaan vooral zelf aan het werk: anders kijken, ordenen, tekenen en fotograferen (kan met smartphone).
 • 08 maart 2021
  14:00 - 15:00
  Door: Iris Stam
  Locatie: Online / Vanuit huis
 • 11 maart 2021
  19:30 - 20:30
  Door: Vincent Tijms
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Het is goed om kritisch vragen te stellen bij wat je allemaal om je heen ziet en hoort. Maar soms leidt dat tot vreemde overtuigingen. Bijvoorbeeld dat vaccinaties microchips bevatten en je DNA aanpassen. Of dat 5G is een complot van de elite is en dat die elite bestaat uit bloeddrinkende perverselingen die in de holle aarde feestvieren. Er zijn misschien weinig mensen die dit allemaal echt geloven, maar toch lijkt een groeiende groep met dit soort ideeën te spelen. Waarom? Wat is de aantrekkingskracht van deze theorieën? En hoe komt iemand er toe om deze ideeën met geweld te verdedigen?
 • 15 maart 2021
  14:00 - 15:30
  Door: Maria Genova
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Zet jouw ideeën om in een leuk, grappig of spannend kort verhaal! Het schrijven van een kort verhaal vergt een bijzondere techniek. Iedere zin moet er toe doen, de spanningsboog moet al vanaf de eerste zin duidelijk zijn. Stapsgewijs leren we jou hoe je inspiratie opdoet en deze inspiratie vervolgens omzet in een goed lopend verhaal. Een verhaal met een logische maar verrassende opbouw dat zich lekker leest en goed aansluit bij jouw doelgroep.
 • 18 maart 2021
  20:00 - 21:30
  Door: Femke Wester
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Gratis masterclass Steun je puber en heb het zelf ook een beetje leuk. Info over puberteit, tips en trucs in de omgang met je puber etc. Ingaan op persoonlijke situatie van deelnemers.
 • 22 maart 2021
  14:00 - 15:00
  Door: Jaap Tesselaar
  Locatie: Online / Vanuit huis
  ‘ Een nieuwe lente, een nieuw geluid..’ zijn de overbekende beginregels van het gedicht Mei. Geschreven door Herman Gorter op de grens van Velsen en Beverwijk, toen Gorter hier tijdelijk verbleef en uitzicht had op de lieflijk kabbelende Scheibeek. Gorter beloofde ons een nieuw geluid. En is het hem dat gelukt? In alle tijden en in alle windstreken claimen jonge schrijvers dat ze op de drempel staan van een nieuwe tijd en dat ze een nieuw geluid willen laten horen. We nemen schrijvers van nu onder de loep en proberen uit te vinden of er sprake is van een nieuw geluid.
 • 29 maart 2021
  14:00 - 15:00
  Door: Auke Hulst
  Locatie: Online / Vanuit huis
 • 30 maart 2021
  20:00 - 22:00
  Uitverkocht
  Locatie: Online / Vanuit huis
  Fasten your seatbelt en reis mee naar New York! We kunnen niet wachten tot we er weer op uit mogen. Fysiek op reis kan de eerste maanden van 2021 nog niet, maar samen met BureauBoeiend organiseren wij drie virtuele citytrips en bekijken we de kunst in de steden Florence, Madrid en New York. In deze derde lezing neemt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je virtueel mee op kunstreis naar New York. In deze reis naar de overkant van de oceaan komt alle diversiteit en rijkdom van de stad aan de orde.